🤩 Falafel Tarifi-Dieses Gericht sind eine gesunde, köstliche Alternative für alle, die auf tierische Produkte verzichten möchten

Falafel Tarifi - Dieses Gericht ist ein traditionelles Gericht aus dem Nahen Osten, das aus frittierten Kichererbsenbällchen besteht. Nicht nur ist es köstlich, sondern es ist auch nährstoffreich und einfach zuzubereiten. Hier werde ich Ihnen ein einfaches Falafel-Rezept vorstellen, das Sie zu Hause ausprobieren können.

Falafel Tarifi

Falafel Lübnan mutfağının meşhur nohut köftesidir. Sokak yemeğidir aslında. Lavaşın arasına sarar yerler ayaküstü. Biz nasıl olmuş da lezzetine doyum olmayan bu köfteyi kendi kültürümüze dahil etmemişiz şaşırıyorum. Sanıyorum Hatay mutfağında küçük bir yeri var ama bir künefe de olamamış hiçbir zaman. Bizim damak zevkimize oldukça uygun bir tarif aslında ama bize uymayan bir şeyi var demek ki. Belki sert çıtırlığı olabilir mesela. Biz daha yumuşak şeyleri severiz çünkü. Bir şeyin pişip pişmemesi yumuşaklığıyla ölçülür.

Köfteleri yuvarlak ya da yassı biçimde hazırlayabilirsiniz. İkisi de yapılır. Yuvarlak yaptığınızda kolay pişmesi için yağı geniş bir tavada değil dar bir sos tenceresinde kızdırmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde falafeller yağın içine gömülerek kızaracak ve daha kısa sürede, şekilleri bozulmadan pişecektir.

Falafellerin dağılmaması için nohutların fazla yumuşamamış olması çok ama çok önemli. Tam olarak haşlanmış ve aynı şekilde konserve nohut falafel yapımı için uygun değildir. Falafel geleneksel olarak hiç pişmeyen, akşamdan ıslatılmış nohutla yapılır. Ama bu kadar beklemek istemezseniz önceden ıslatılmadan çok az haşlanmış nohut da aynı kıvamda olduğu için aynı görevi görüyor. Kısır için de bulgur haşlanmaz, sadece ıslatılır denir ama inanın bana tane tane dökülen bir kısır istiyorsanız çare suyunu ocakta çektirmek. İnanmayan kısır tarifi ile bir deneme yapabilir.

Falafel yapımı için nohutlar diri şekilde kullanıldığı için çekildiğinde tane tane oluyor. Bu da karışımın bir araya gelmesini zorlaştırıyor. Bu yüzden şekillendirirken bildiğiniz kuru köfte gibi kolayca yuvarlanmayacaktır. Harcı avucunuzun içinde sıkıştırmanız gerekli.

Falafelleri kızartacağınız yağın çok çok iyi kızmış olması lazım, aksi takdirde hem çok yağ çeker hem de dağılırlar. Köfteler yağın içine girer girmez pişmeye başlamalı.

Yanında sarımsaklı yoğurt, acı biber sosu, mayonez, hibeş gibi soslar çok iyi birer tamamlayıcı olacaktır. Bununla birlikte benim gözümde ayranla ayrılmaz bir ikililer.

Afiyetle kalın…

Malzemeler:

2 su bardağı nohut, 1 adet orta boy soğan, 4 diş sarımsak, 1 avuç kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı un, 1/2 çay kaşığı karbonat, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı pul biber, Tuz, Kızartmak için tavanızın genişliğine göre 1,5-2 su bardağı sıvı yağ.

Tarifi görmek için tıklayın https://www.kevserinmutfagi.com/falafel.html
https://i.ytimg.com/vi/Okkad7aHXpg/hqdefault.jpg
source.

Dieses Gericht sind eine gesunde, leckere Alternative zu Fleischbällchen dar und sind perfekt für Vegetarier und Veganer. Durch das Frittieren wird die Außenseite der Falafel kross, während die Innenseite weich und saftig bleibt. Dieses einfache Falafel-Rezept ist perfekt geeignet, das traditionelle Gericht zu Hause zuzubereiten und Ihren Gästen zu servieren. Probieren Sie es aus und lassen Sie sich von dem köstlichen Geschmack überraschen!